Περί ταξιδιού στη Νότιο Αφρική

Μουσείο Απαρτχάιντ στο Γιοχάνεσμπουργκ

Το όνειρο κάθε μοτοσυκλετιστή είναι τα μακρινά ταξίδια σε μέρη που προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Πόσο όμως είναι αυτό εφικτό όταν στη διάθεση σου έχεις μόνο 2-3 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι... ??? Μάλλον όχι και ότι πιο εύκολο χωρίς να υπολογίσουμε και άλλες παραμέτρους όπως το κόστος, η ασφάλεια, η παρέα κτλ.

Αν και αρχικά τα σχέδια για φέτος ήταν κάπου στην Ευρώπη, μετά όμως από την περσινή εμπειρία στην Τουρκία μου ακουγόταν κάπως ξενέρωτο. Κάποια στιγμή μας καρφώθηκε η ιδέα να αλλάξουμε ήπειρο, έστω και με αεροπλάνο ψάχνοντας για νέες εμπειρίες. Όταν διαπιστώσαμε ότι η διαδρομή Αθήνα - Γιοχάνεσμπουργκ κόστιζε 650 ευρώ / άτομο με απ' ευθείας πτήση της Ολυμπιακής, αρχίσαμε να το ψάχνουμε περισσότερο.

Στο Cape Point

Πριν από 5-6 χρόνια θυμάμαι που είχα συναντήσει στο internet μια εταιρεία που έκανε οργανωμένες εκδρομές με μηχανή στη Νότιο Αφρική. Οπότε κάνοντας τη σχετική αναζήτηση στο google, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πλέον πολλά τέτοια γραφεία που νοικιάζουν μηχανές ή κάνουν οργανωμένες εκδρομές για όλα τα γούστα στη Νότιο Αφρική και τις γύρω χώρες. Οι επιλογές σε διαδρομές άφθονες και το κόστος ανάλογο των ημερών του touring και της μηχανής που θα επιλέξεις. Μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξαμε στο εξής πλάνο :

  • 13 μέρες στη Νότιο Αφρική από τις οποίες οι 7 θα ήταν περιήγηση με ένα νοικιασμένο BMW GS650 στην ανατολική πλευρά της χώρας με αφετηρία και τερματισμό στην Πρετόρια. Η διαδρομή περιελάμβανε και μία διακτυνέρευση στο ανεξάρτητο κρατίδιο της Σουαζιλάνδης.
  • Επίσης θα είχαμε μία σύντομη βόλτα στο Γιοχάνεσμπουργκ (την 1η μέρα) και 5 μέρες στο Cape Town πηγαίνοντας εκεί με αεροπλάνο.